עוד פוסט שאהבתי: תומר מביא בפוסט שלו את רשימת 20 האתרים הגדולים שאינם תואמים לפיירפוקס. בראש הטבלה ניתן למצוא את הארץ, YNET, וואלה, אורנג', תפוז…
אני לא פאנט בנושא הדפדפן שלי. מזה כשנה אני גולש לרוב בעזרת השועל. התחלתי איתו כחלק ממגמה של שימוש בתוכנות חופשיות (כמו וורדפרס) ומצאתי אותו נוח יותר מזה של מיקרוסופט. כמובן שהיה נוח יותר עם כל האתרים היו עומדים בתקנים וכל הדפדפנים היו מציגים את אותו הדבר אבל אפשר להסתדר די בקלות. מה אני עושה כשאני לא מצליח לגלוש באמצעות השועל? לעיתים אני מוותר כי כנראה זה לא היה חשוב מספיק ולעיתים פשוט פותח IE. ברוב המקרים אני אפילו לא מתעצבן.
אתר אחד, שלא מופיע ברשימה של תומר, הוא האתר הממשלתי. כאן אני דווקא כן מתעצבן, במיוחד כאשר אני רוצה צריך לבצע תשלומים שונים, דבר שהוא בלתי אפשרי בשועל. הייתי מצפה מהממלכה לפעול לפי התקנים ולא להיות מכוונים לגישה אחת. אחרים יטענו שרוב האנשים משתמשים ב- IE לכן צריך להתאים את השרות לקהל. אני לעומת זאת חושב שיש כאן אלמנט חינוכי. פעם רוב האנשים קטפו פרחי בר ואיכשהו החינוך הצליח. היום הבת שלי בכיתה א' מדברת על שיתוף הציבור בתוכניות הפיתוח של העיר (על כך אולי בפוסט אחר). אין כל סיבה שלא נלמד לעבוד גם באינטרנט לפי התקנים.
בזכות הפתיחות היחסית של אתרי הממשלה, ניתן לראות כי קיים מאמץ כלשהו להתאמת אתרי ממשלה לפיירפוקס באתר טכנולוגיות המידע הממשלתי (itpolicy.gov.il). יש באתר הממשלתי הזה עוד פנינים, מומלץ לבקר.
הסיבה לאי־הופעת האתר ברשימה שלי היא שהאתר לא מספיק מבוקש, ודווח על הבעיות שלו "רק" 3 פעמים. בפוסט שלי הצעתי מספר דרכי פעולה מול אתרים כאלה, ככל שיותר אנשים יתמידו ויפעלו בדרכים אלו הלחץ על בעלי האתרים יגבר והם יפנו מאמצים נוספים לכיוונים אלו. לדעתי זה יותר יעיל מעצומות, הפגנות ואיסוף חתימות.
שים לב שבמסמך שבאתר טכנולוגיות המידע הממשלתי ישנם כמה אי-דיוקים, לדוגמא: innerHTML נתמך ע"י מוזילה ולא כפי שכתוב, ועוד כמה אחרים.
אבל הכיוון ועצם העובדה שמשקיעים בנושא זמן ומשאבים היא מעודדת.