וורדקמפ 2007 – כן ולא

אתמול נערך כנס וורדקמפ ישראל 2007. לאחר שהכתפיים של כולם יפסיקו לכאוב מהצ'פחות, טל גלילי המארגן הראשי (כבוד, כבוד), ביקש לקבל הערות והארות. אז חייבים. ראשית אני חייב לומר שהיה כיף גדול ואין ספק שהיה צורך לקיים את הכנס ויש צורך לקיים נוספים בעתיד. המפגש החברתי היה נהדר. בתור מי שלא מעורה בבלוגוספירה המקומית ולא השתתף במפגשים קודמים, נהניתי מאד לקשר את הפרצופים לשמות – מפגש offline קוראים לזה. אזכיר רק את צפריר ריהן (בתמונה) שהציע בזמנו לקיים את הכנס והתגלה כאדם נחמד מאד. בעקבות שיחה קצרה ביננו הוא כבר פתח ביוזמה מבורכת שאמורה להקל על משתמשים חדשים להתקין וורדפרס בעברית.

tzafrir

מבחינה אירגונית הכנס הצליח מאד למרות שהיו טענות כי האינטרנט האלחוטית היה איטי. בכוונה לא באתי עם מחשב נייד אז לא בדיוק סבלתי מכך אבל ניסיתי לבדוק מהמחשב של תום בעיה קטנה בבלוג של הכנס ואכן היתה בעיה. בעיה קטנה נוספת היתה בשולחן הרישום ונוצר שם עומס אבל לא נורא. הכיבוד, החולצות, התגים וכל השאר היו בסדר גמור. הצוות עשה עבודה טובה.

מהצד של התכנים וההרצאות היתה לדעתי בעיה די קשה. לצערי רוב ההרצאות לא היו טובות ולעיתים החטיאו את מטרתן. לפני שאפרט אני צריך לציין שכמובן גם לי יש חלק בכך. עזרתי מעט לטל בארגון והוא שאל אותי מספר פעמים לגבי התכנים ובכל פעם ברחתי לעסוק בפרטים הטכניים. קשה לי גם להגיד כרגע איך לתקן ומה לשנות אבל ללא ספק נצטרך לחשוב על זה לפני הכנס הבא. אולי אפילו למנות צוות טכני וצוות שיעסוק רק בתחום התוכן. ולפירוט על פי סדר הדברים:

  • את הכנס פתח פרופסור סוקולוב, נשיא מכללת אפקה המארחת (תודה). היתה לו הערה משעשעת לגבי הקהל המורכב ממינים וצבעים שונים. כנראה הוא התכוון לאפי פוקס ולדוד אבוטבול.
  • טל גלילי (כבוד כבר אמרנו) נתן את האות לפתיחת הכנס ואפילו ציין כמה מספרים על ההרשמה. הוא פשוט חולה נתונים. הידעתם ש- 51% מהגולשים באתר הכנס משתמשים בשועל?!
  • לורל ואנפוסן נתנה את הרצאתה הראשונה שהיתה לעיתים משעשעת אבל ללא תוכן ממשי. אמריקאית משהו. היא גם סגרה את הכנס בהרצאה בנושא טיפים לוורדפרס שלא שמעתי. במידה וההרצאה השניה היתה באותה רמה אז לדעתי היא לא תרמה לכנס למעט נופך בינלאומי ויחסי ציבור.
  • הפאנל הראשון בהנחיית מרים שוואב בנושא בלוג ככלי שיווקי לעסקים לא היה בכלל פאנל אלא מעין אוסף של הרצאות קצרות. פשוט היה חסר תוכן אמיתי בפאנל. לא ניתנו כמעט דוגמאות על-ידי המשתתפים והיו דיבורים כללים בלבד. חבל שנושא בלוג טיב טעם עלה רק כבדיחה ולא נעשה ניתוח של הצלחתו או אי הצלחתו (אם כבר הנושא עלה).
  • זיו קיטרו העביר הרצאה על פודקאסטים. קשה לומר שזו היתה הרצאה אלא מן דיבור-מהיר-שלא-הצליח-להעביר-מסר-ממשי. יש כאלה שחושבים שקריאות ביינים ללא הפסק זה משהו נהדר ("בלאגן" הוא קרה לזה). מילה אחת בנושא – גבולות. מסתבר שלמפריעי הביינים מפריע שמפריעים להם להפריע. אני לא מכיר את תחום הפודקאסטים אבל אנסה להיכנס לעסק בתור מאזין בנסיעות הארוכות.
  • אהוד קינן הנחה פאנל שכותרתו וורדפרס זה לא רק לגיקים. לפתע הסתבר שזה לא מדוייק. אורי אשי אמר "צריך ללמד PHP בבתי הספר לעיצוב" – יותר מזה? יאיר רוה זילזל בדוברים ושואלי השאלות וריתק את הקהל בבנית מגדלי כוסות. ניכר שאהוד התכונן לפאנל והכין שאלות. היה כדאי אולי להציג בחטף את הבלוגים של המשתתפים שכן הם יפים ומושקעים.
  • שרית עמר ושרון גפן הדגימו איך מתקינים וורדפרס. אני חושב ש- 96.375% מהנוכחים ידעו כבר איך.
  • ואז עלתה מאיה מרום על הבמה. מאיה – אם היה לי כובע הייתי מוריד אותו בפנייך. הרצאה מעולה בנושא עיצוב בלוגים (המצגת בסליידשר לא מוצגת טוב. כדאי להוריד משם את קובץ ה- pdf). מאיה הוליכה אותנו מעקרונות כללים דרך דוגמאות עיצוב, הסברים מקוצרים על css והקשר שלו ל- php והדגמה חיה. שאפו!
  • צביקה אבנרי דיבר על שיווק וקידום בלוג וורדפרס. נושא ראוי למרות שהרבה אנשים לא מתעסקים בו בבלוג הפרטי שלהם. נושא התוכן הכפול הוזכר כבר בהרצאתו של Matt Cutts בכנס וורדקמפ בסן-פרנסיסקו ולמיטב זכרוני הוא אמר שאין בעיה כזו בבלוגים.
  • חנית כהן הרצתה על אופטימיזציית זמן טעינה. האמת שלא ברור לי למה בכלל יש בעיה לבלוגים הישראליים למעט בעיו

14 תגובות בנושא “וורדקמפ 2007 – כן ולא

  1. קודם כל, אני בספק אם אכן 96.3471236345% מהנוכחים באולם יודעים איך מתקינים וורדפרס. יש לא מעט בלוגרים שאנשים אחרים מתחזקים עבורם את הבלוג (היו גם לא מעט בלוגרים מבלוגלי).

    ובכל זאת, בהנחה שההרצאה צולמה, אני רוצה להאמין שהיא עשויה להיות שימושית עבור משתמשים עתידיים. הרי כל מטרת ההדגמה הידידותית הזו היתה להסיר את הערפל ה"טכנולוגי" הכרוך בהתקנה של וורדפרס, ובכך אני רוצה להאמין שהצלחנו לא רע.

  2. המספר כמובן מציין שמדובר ברוב האנשים.

    מדריך מצולם בהחלט יכול לעזור לאנשים. האמת שגם מדריך בן שני עמודים עשוי להספיק. אולי אפילו שרית הכינה כזה פעם.

  3. היה לי כיף
    ההרצאות באמת לקו במשהו מן העניין אולי לפחות בשבילי.
    הקהילה של הבלוגרים בכלל לא כמו שדמיינתי אותה
    כנראה שמייבלוג של ערוץ שתיים נטע בי תקוות שווא
    היה כיף לשבת לידך וליד אפי ולהעביר צחוקים.
    🙂

  4. היה כיף בפאנל המוחות הOFFLINE הקטן שהקמנו שם בצד.

    חשוב לזכור שאכן לא כל הקהל של ההרצאות נכח בכנס, וכמו שאתה נותן עכשיו לינק להרצאה של מאט קאטס (הרצאה מעולה) ככה יינתנו לינקים מעתה ועד עולם להרצאה של שרון ושרית. למעשה את הכנס הבא אפשר לפתוח בעמוד לינקים ולהתחיל מהנקודה שבה עצרנו 🙂

  5. מכיוון שיאיר הגיב אצלי על עניין הכוסות, אני מרשה לעצמי לעשות קופי פייסט גם לפה:

    דבר נוסף, קראתי באחד הבלוגים האחרים של אורחי האירוע שפירמידת הכוסות שבניתי לפני ואחרי דברי שידרו זלזול. אם כך זה נראה אני מתנצל. חשבתי שזה ישעשע ויתפקד כמצגת ויזואלית, מעין שומר מסך (וסוכך פנים, משום מבוכה על כך שאני בבירור מדבר על דבר מה שאין לי מושג בו). בגלל שהגעתי לשם בהזמנתך, אני מתנצל אם פעילויותי הבימתיות נראו כלפי חוץ כבלתי נאותים.

  6. אלעד, תודה על העדכון מהכנס. היה מעניין לקרוא.

    הערה נוספת כלקח לעתיד זה לתכנון מקום שיכול להכיל יותר משתתפים. כאשר אני הגעתי לאתר הכנס כבר לא ניתן היה להירשם עקב ריבוי נרשמים ומן הסתם יש עוד כמוני.

  7. בקשר להרצאת ההתקנות, הסתכלתי שם לצדדים וראיתי כמה אנשים שכותבים נמרצות – לא כמו עיתונאים, כמו סטודנטים שמסכמים. נראה לי שהיו אנשים שבאו במיוחד בשביל ההרצאה.

    לדעתי צריך לשמר את ההרצאה הזאת (עם כמה תיקונים), להעביר אותה כל שנה ולפרסם בנפרד שיש הרצאה למתחילים בורים. א-ב-ל במקביל לשים תוכן למתקדמים באולם אחר, תוכן מהסוג שמתחילים לא ימצאו בו את הרגליים והידיים ולכן כולם ידעו לאן הם רוצים ללכת.

  8. יקי – כמובן שאתה צודק. העניין הוא שלא ידענו איזה ביקוש יהיה. עכשיו אנחנו יודעים 🙂

    איתי – כולי צפייה.

    ailaG – אני בטוח שהיו כמה שמצאו את ההרצאה מועילה ובהחלט מסכים להעביר אותה בנפרד.

  9. אני מצטערת שהרגשת שהפאנל על בלוגים ככלי שיווקי היה חסר תוכן. אנחנו השתדלנו להביא עניינים מעניינים. אני כן חושבת שאם היה יותר זמן לדיון אמיתי, זה היה יכול להיות יותר מעניין, אבל לא הצלחנו הפעם. חיים ולומדים.

  10. אני נוטה להסכים עם הערותיך, אך עם כמה הסתייגויות
    ראשנית, למי שחדש בענייני הבלוגים, ההרצאות של הגברת מארהב דווקא היו מעניינות.
    שנית, זהו כנס ארשון והוא היה מוצלח ככזה. ברור שתמיד אפשר ללמוד הלאה ממנו. למשל לוודא שיש זמן להרצאות השונות, לעמוד בלוחות הזמנים, ולהיות יותר סגורים על מה מנסים להשיג ממהרצאות.
    ואגב, אני חושב שצעקות הביניים, אם בקול ועם בסיוע הגברה, היו בד"כ מביכות יותר ממשעשעות. אפשר לעבוד קצת על תרבות הדיון

  11. מרים – העיניינים היו מעניינים אך זה לא בדיוק היה פאנל. כמובן שלחץ הזמן גם הוא היה לרועץ.

    המתחיל – שמח לשמוע שההרצאות של לורל תרמו. כפי שגם אני כתבתי הכנס היה מוצלח ובשנה הבאה יהיה מוצלח יותר. לגבי צעקות הביינים אני איתך.

  12. כל מה שאלעד אמר. (עד השעה 12:30 שבא עזבתי לעבודה). (אלעד: חסכת לי פוסט)

    לקח קטן לפעם הבאה: מאחר וכולם נרשמו בעקבות טופס מקוון, אפשר להכניס לתוכו שאילתא שבא שואלים האם לנרשם יש כבר בלוג מבוסס וורדפרס או לאו. אז אפשר לדעת כמה newbies יש. אם הרוב המוחלט הוא משתמשים וותיקים (גם אני קיבלתי את הרושם הזה בכנס הזה), אז באמת אפשר לוותר על נושא ההתקנה, אלא לעבור לסוגיות יותר מתקדמות.

    כך הלאה: חשוב לדעת מי הקהל שמגיע. לא ראיתי בקהל יותר מידי אנשים שמתעניינים בבלוג (או בפייסבוק?) ככלי לשיווק ומיתוג, זה נחמד, אבל לא יותר מזה, אני חושב שהדוברים בפאנל של מיריים, גם אם הם אמרו דיבריי טעם, שידרו לאוזניים ערלות. שוב, שאילתא שבודקת מה מקצועו, תחום עיניינו ואת מי מייצג זה שנכנס לכנס- יוכלו למתג את ההרצאות.

    וזהו.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *