פילי כתב לפני כשבועיים פוסט לגבי מצב הפרובלוגינג בישראל (הכוונה שלי בפרובלוגינג היא להתפרנס מכתיבת בלוגים ועוד פעילויות הקשורות לבלוג). אני מסכים עם רוב הטענות המועלות אך הסיכום לדעתי מוטעה.
בלוגים עצמאיים
הפוסט נפתח בהבנה כי עבור פרובלוגינג יש צורך בבלוג "עצמאי" – כזה המתאחסן בחשבון פרטי ואינו שייך לאחת הבלוגיות אשר מגבילות (מאד) את אפשרויות המוניטיזציה של הבלוג. מנגד רק אציין את הבלוג של נבו אשר מציג "דרכים להשגת כסף באינטרנט" ואת המאמר שלו על אפשרויות הרווח אפילו בבלוג כאן בבלוגלי. מספר הבלוגרים הישראליים המחזיקים בלוג עצמאי הוא קטן יחסית ונע להערכתי סביב סביב 2-3 אחוזים מכלל הבלוגים (שרון חושבת שהרבה פחות וחובת ההוכחה עלי).
בהמשך פילי סוקר מספר שרותים למוניטיזציה של בלוגים הפועלים בחול אך מציין כי השרות העיקרי בארץ הוא עדיין שרות המודעות של גוגל. השאלה היא רק למה הוא החליט כי 800-1000 דולר בחודש זו ההכנסה שתפרנס את בעל הבלוג? להזכירכם השכר הממוצע במשק הוא בערך כפול מהסכום הזה.
בלוג על בלוגים – לא זו הדרך
כמו פילי, גם אני מאמין כי ניתן להתפרנס מבלוגים (וממה שמסביב) אך הדוגמה אותה מביא פילי כסנונית האפשרית הראשונה לצערי איננה נכונה. פילי טוען היא לחנית, אח"י דקר, יש הפוטנציאל הגבוה ביותר להפוך לפרובלוגרית. אני מכיר ומוקיר את חנית אך כפי שכבר אמרתי לה בעבר לדעתי הצורה הנוכחית של הבלוג שלה איננה הדרך לפרובלוגינג (לפחות לא בעתיד הנראה לעין). ההוכחה הטובה ביותר לכך הן פרסומות גוגל אדסנס המוצבות בבלוג שלה. הסתכלו לדוגמא בפוסט העוסק בפרובלוגינג. כרגע מוצגות שם המודעות הבאות: תוכנת שרטוט, נושא עובדים זרים ופרסומת עבור מי שנתפס נוהג בשכרות. האם נראה לכם שהפרסומות האלו רלוונטיות לתוכן? הסיכוי לכך שמישהו יקליק על אחת מהן הוא אפסי. הבעיה איננה כמובן נעוצה בכתיבה המעולה של חנית או בבעיה בזיהוי התוכן על-ידי גוגל אלא שתחום הבלוגים בארץ איננו מושך מפרסמים. כלומר, אין ממש כסף בתחום הבלוגים ובלוג העוסק בבלוגים לא צפוי להרוויח. לעומת זאת הסתכלו בפוסט של פילי, שנכתב באנגלית, הפרסומות שם עוסקות בתוכן עצמו.
איך כן ניתן לחיות מבלוגים?
אמנם לא פשוט אך יש להסתכל על הנושא כעסק לכל דבר, למרות שהוא יכול לצמוח מתחביב. הכסף העיקרי יבוא מתחומים שעבורם המפרסמים מוכנים לשלם כגון כלכלה ובנקאות, ביטוח, ילדים, בריאות, סוגים שונים של תרבות פנאי, אופנה ועוד. גם הפרובלוגר המפורסם דראן עושה חלק ניכר מהכנסתו מבלוגים שכלל אינם עוסקים בבלוגים. אני לא מכיר פרובלוגר אחד שהכנסתו מתבססת על בלוג אחד שהוא כותב לבדו. גם לא האום הזה.
בניית רשת של בלוגים, בנושאים שונים, סביב פעילות בתחום הבלוגים יכולה להוות בהחלט קרש הקפיצה לפרובלוגינג. יש לשלב פעילויות נוספות כגון ייעוץ, עיצוב, תמיכה, הרצאות שיתופי פעולה שונים ועוד.
ולגבי הכתבה בקפטן אינטרנט לגבי "האם ניתן להתפרנס מכתיבת בלוגים?", אז מה ששרית כתבה.
פילי קצת צודק, רוב הבלוגיות חוסמות אפשרות להוספת פרסומת בבלוג (חבל שהוא לא מכיר את בלוגלי 😉 ).
אם משלבים בלוג טוב שמרוויח בסיבובת ה800 – 1000 דולר עם עבודה לא מלאה או עבודות מזדמנות אז לדעתי בהחלט אפשר להתפרנס, אומנם לא כמשפחה אבל כאדם יחיד זה אפשרי.
כאשר בלוגר טוב הוא מתפרסם ויכול להשיג גם עבודות טובות ובנתיים מודעות הגוגל אדסנס ועבודות מזדמנות יסגרו את החשבון החודשי.
אגב, אשמח אם תשלח טראקבאק .
🙂
הוא בהחלט מכיר את בלוגלי וגם כותב עליו בפוסט.
שלחתי טראקבק אך לוקח לו קצת (הרבה) זמן להגיע.
שרון עדיין מחכה לראות את המספר הסופי שלך 🙂
(ותשמח מאוד לגלות שהיא טועה)
נקודות מעניינות.
נתחיל עם בלוג עצמאי. הסיבה שבגללה צריך בלוג עצמאי הוא בגלל הגמישות לביצוע פעולות בסיסיות של קידום אתרים. בבלוגיות שבהן אין שום שליטה על הPLUGINים האפשריים, על הTHEMES, על הHTACCESS, על הROBOTSTXT וכו' וכו' האופטימיזציה פנים-אתרית נפגעת באופן משמעותי. בלי כוונה לפגוע באנשי בלוגלי שכותבים על להרוויח כסף וקידום אתרים – זה נראה לי קצת תמוה.
לא צריך ממוצע במשק. למה לדלג על השכבות החלשות, סטונדטים, תלמידים אחרי/לפני צבא, אלו שמובטלים ויש להם זמן פנוי, נשים בהריון, אנשים עם מוגבלויות וכו' ואפילו סתם אנשים שסכום כסף של 800 דולר אטרקטיבי עבורם? אם יש לי חברים שמשלמים להם לכתוב טרקבקים פוליטים ב19 שקל לשעה, אז שכבר יכתבו מה שיש להם לכתוב בעצמם בבלוג עצמאי ויעשו מזה כסף. אני משוכנע שאם הם יכתבו באותו הקצב לבלוג שלהם הם ירוויחו יותר, הרבה יותר בטווח הבינוני-ארוך. אם הסכום הוא מספיק לאדם כלשהוא – אז יש פוטנציאל שמשהו כזה יקרה. (יש לי הרבה דוגמאות, אבל אחד נחמד זה "חיים בקליק" של בחור תיכוניסט שמשחק עם קידום אתרים).
אני מאוד מקווה שזה לא יסתכם בגוגל אדסנס בלבד. הדרישה בשוק תביא פתרונות רווח נוספים לבלוגים. זה רק עניין של זמן, אני משוכנע בכך (אני גם מציע למי שיש לו קצת זמן פנוי להתחיל לבנות משהו כזה).
ציינתי למה אח"י דקר היא התחלה ופרסומות לא רלוונטיות לא קשור לפוטנציאל. יש דרך ארוכה לעשות, אבל היא בכיוון הנכון. הדיווח העצמי והALEXA תומכים בכך. גם הPR עולה. עם עלייה בדירוג הבלוגים במנועי החיפוש והגעה של משתמשי "קליק מגוגל" שאין להם בעיה לעשות עוד קליק הלאה על פרסומת, יגיע גם הכסף. הקהילתיות שמקדמת קישוריות הדדית שמעלה את דירוגי הבלוגים ביחס למדיה הישנה, היא שעומדת בבסיס הצלחה אפשרית.
אני שמח שמתחיל דיון יותר רציני בנושא. לצערי, אני חסר את הזמן להתעמק ולהשקיע בתהליך השכנוע, אבל זה נושא חשוב. הפסימיות השלטת בנוגע לתחום הזה היא החסם העיקרי להתפתחותו.
פילי,
כפי שכתבתי בתחילת דברי אני מסכים כמעט עם הכל. בלוג עצמאי הכרחי למי שרוצה להתפרנס מהתחום. ציינתי שיש גם אפשרויות להרוויח כסף גם בבלוגיות ואני יודע שיש כאלו שמרוויחים.
לגבי הסכום החודשי כמובן שכל אחד רואה את הסכום בצורה שונה.
אבל, כל עוד לא יהיה כסף בתחום הבלוגים אז לא משנה מה הדרוג ומה המדד באלקסה.
אני לא יודע מדוע צריך לשכנע מישהו לגבי התחום. יש בלוגים מרוויחים ויש כאלו שלא. אני מעריך שהסכומים יגדלו וזה רק עניין של זמן שיהיה פרובלוגר בארץ, זמן קצר.
פינגבאק: דולב ושרית
פינגבאק: Net Zone
הבהרה קטנה: אדסנס בבלוג זה לא פרובלוגינג.
תאי קאיש – ואם אני מרוויח 3500$ בחודש מאדסנס זה כן?
טעות בניסוח:
פרובלוגינג זה לא אדסנס בבלוג.
בסדר. מה כן?