גיא גרימלנד והכותרת הראשית בדהמרקר הקפיצו אותי: "ישראל במקום ה-60 בעולם במהירות הגלישה – מקום אחד לפני רואנדה, אחד אחרי ארובה".
כותרת המשנה טוענת: "מהירות הגלישה הממוצעת בארץ היא 4.12 מגה ביט לשנייה".
הכתבה למעשה מצטטת את גל מור שכתב היום פוסט בשם ישראל במקום ה-60 בקצב הגלישה העולמי, לא רחוק מקזחסטן. גל מציג נתונים השוואתיים של קצבי גלישה באינטרנט כפי שנמדדים על-ידי שרות הנקרא Net index. על פי שרות זה, כותב גל:
… בינתיים חבילת הגלישה הפופולרית היא של 5Mb …
ישראל נמצאת במקום ה-60 במדד עם קצב ממוצע של 4.12 מגה ביט, מעל קזחסטן ורואנדה, אך בפיגור אחרי מונטנגרו. הממוצע העולמי, אגב, הוא 7.67 מגה ביט.
תחושת הבטן שלי מיד אמרה שהנתונים מעוותים ושהמהירות הממוצעת האמיתית היא במקרה הטוב חצי. סיכוי קלוש שהנתונים של המדד הזה מהווים מדגם מייצג של הגולש הישראלי.
אין לי ממש מידע אחר אבל עיתון כמו דהמרקר בטוח יכול לברר. חיפוש קצרצר באתר משרד התקשורת העלה מצגת בנושא שרותי האינטרנט בישראל שהוצגה בדצמבר 2009 לועדת המדע והטכנולוגיה של הכנסת. נחשו מה? על-פי משרד התקשורת הממוצע הוא 2.6 מגה-ביט:
אמנם לא צריכים לקחת את נתוני משרד התקשורת כדבר מובן מאליו אבל צריך קצת ביקורתיות לנתונים. בכל מקרה בדבר אחד אני די משוכנע. הקצב בארץ נמוך והמחיר גבוה!
אלעד אל תכעס, פשוט כנס ל-
http://speedtest.net
ובדוק בעצמך את מהירותך ואח"כ לחץ על
global results
ותראה שלפי המדידות שנעשו באתר הזה (שהוא אחד המובילים – מקום ראשון בגוגל)
הממצוע הוא אכן 4.23 במקום ה-61 בעולם בהורדה
בהעלאה המצב גרוע בהרבה – מקום 95 עם קצב שערורייתי של 0.65
מי לפני ומי אחרי פחות מעניין. מה שמעניין הוא העקרון – מעצמת הייטק מהמובילות בעולם (כן בעולם – בדוק את תעשיות ההייטק של 20 המובילות) אבל בפיגור של 5 שנים בקצבים.
פוליטיקה מושחתת, שליטת המשפחות ושקשוקה, אי תחרות – צריך יותר מזה ?
עוזי – אני מכיר את השרות ואפילו משתמש בו אבל מי אמר שהנתונים שלו מייצגים את הגושל הישראלי?
למעשה נתונים משרד התקשורת אומרים שהמצב גרוע הרבה יותר.
הכעס שלי הוא שאין אפילו הסתייגות קלה מהנתונים.
כל הענין הזה הוא קשקוש והדבר היחידי שהענין הזה מודד הוא מהירות הורדת הסרטים ועם כל הכבוד למורידי הסרטים שבינינו זה לא קשור בכלל למהירות גלישה באינטרנט (אם מישהו בכלל יודע להגדיר מה זה בכלל אומר)