למה גוגל לא עדכנו את gears לשועל החדש?

Gears (איך לקרוא לדבר הזה בעברית?) הוא תוסף לדפדפן המאפשר, בין השאר,  לישומים אינטרנטיים לשמור מידע על הדיסק המקומי ובכך מתאפשרת הפעלה של היישומים באופן לא מקוון. את Gears מפתחת גוגל בקוד פתוח ועיקר השימוש שהיא עושה בתוסף הוא מתן גישה ליישומים שלה כאשר אתם לא מחוברים לרשת. הדוגמה הבולטת ביותר היא בגימייל, יישום הדואר אלקטרוני של גוגל, המאפשר שימוש במערכת גם ללא חיבור לרשת. בנוסף gears עובד גם ביישומים אחרים כגון גוגל דוקס ולוח השנה של גוגל. gears גם מוטמע במערכת הבלוגים וורדפרס.

אני משתמש בממשק של גימייל לניהול כל כתובת המייל שלי (יש הרבה) ומזה זמן רב אני משתמש ב- gears. לאחרונה יצאה גרסה חדשה לשועל האש , הדפדפן החביב עלי, אך אבוי! gears טרם עודכן והוא לא עובד על הגרסה החדשה (3.6). לא להתבלבל, גרסאות הבטא של של השועל יצאו כבר לפני מספר חודשים אך gears טרם עודכן. כמובן שיש דיווח על הבעיה אבל טרם מצאתי תגובה כלשהי של גוגל בנושא. יש כל מיני שמועות שגוגל זונחים את gears מסיבות שונות ובמידה וכך הם הדברים אז בסדר אבל תנו איזו הודעה.

עמלות הבנקים 2

הפוסט שכתבתי בנושא עמלות הבנקים עורר דיון קצר עם שוקי שכתב פוסט תגובה. בשורה העליונה הוא צודק:

בגדול, נדמה לי שיהיה מדויק לומר שאלעד בעד ביטול עמלות העו"ש, ובעד עמלות בנקים קטנות יותר באופן כללי – הוא רק לא בטוח שעמלות העו"ש הן הבעיה העיקרית ושהמלחמה בהן היא הפתרון

מצד שני, כמובן שההנחה שלו שאני חושב שכולם משלמים עמלות בהיקף פחות או יותר דומה לשלי לא נכונה וברור לי שיש אנשים שמשלמים יותר וכנראה חלק משלמים גם פחות. הסברתי זאת באחת התגובות.

בפוסט שוקי מגלה שהוא משלם כיום 47 ש"ח לחודש בעמלות העו"ש ושבתחילת השנה שילם מעל 90 ש"ח (אבל לא ברור שמדובר רק בעו"ש). הוא גם מזכיר שבעבר (כנראה בשנת 2006) שילם "רק" 18 ש"ח לחודש. עד כניסת הרפורמה האחרונה בנושא העמלות היו "סלי עמלות". בנק לאומי, הבנק שלי ואולי גם של שוקי, הציע בזמנו סל עמלות ב- 18 ש"ח לחודש הכולל מספר פעולות. כל פעולה מעבר לסל חוייבה בתשלום נוסף (היו גם סלים אחרים).כמו שוקי, גם אני עצמאי ומחוייב לשמור ניירת עד סוף הימים. במדף העליון שבמשרדי צוברות אבק תיקיות המסודרות לפי השנים. סליחה על התמונה המטושטשת.

tikim.PNG

פתחתי את התיק של שנת 2006 ומצאתי את דפי החשבון הרלוונטים. מה מסתבר? גם אני הייתי במסלול של ה- 18 ש"ח לחודש ממנו חרגתי כל חודש כך שהתשלום החודשי שלי היה כ- 22 ש"ח. מה זה אומר? לעומת 19 ש"ח כיום, עמלות העו"ש שלי ירדו נומינלית משנת 2006.

דרושה פעולה

שלשום בלילה חשבתי שוב על הנושא והתעצבנתי מגובה העמלות. כתבתי פקס לבנק ובו שני משפטים עיקריים:

לאחרונה בדקתי את נושא העמלות אותו אני משלם ועולה כי היקפן הוא מאות שקלים עבור אחזקת חשבון העו"ש ואלפי שקלים בסך הכל. לאור השינויים האחרונים בשוק והאפשרויות הקיימות אבקשכם להודיעני מהו השינוי בעלויות העמלות אותו תוכלו להציע לי.

מה אתם יודעים. שעה אחרי פתיחת הסניף התקשרה אלי מישהי והודיעה לי שהבנק החליט לתת לי הנחות:

  • הנחה של 50% על כל עמלות העו"ש.
  • פטור מלא על כרטיסי אשראי.
  • שלושה פנקסי צ'קים בשנה ללא תשלום.
  • ועוד כמה דברים בתחום האשראי ופעולות הקשורות להשקעות.

סעיפים אלו יביאו לי חיסכון של כ- 120 עד 150 ש"ח בשנה. לא שאני מזלזל ב-  120 ש"ח אבל כפי שכתבתי בפוסט הקודם, עיקר העמלות שאני משלם, ואני חושב שגם רבים אחרים, לא מגיעות מהעו"ש. במקרה שלי הן מגיעות מדמי ניהול, שמירה, קניה ומכירה של ניירות ערך. בשלב זה לא הוצעה לי הנחה משמעותית על התעריפים שכרגע אני משלם. אמשיך את המו"מ איתם לאחר שאקבל את הכל בכתב כפי שהובטח לי.

עבור מי שרוצה  את נוסח הפקס ששלחתי לבנק העלתי אותו לגוגל דוקס: בקשת שינוי בעמלות הבנק (בחלון חדש).

שוקי, תודה!

רשם בינלאומי ראשון לדומיינים ישראליים

לראשונה הוסמך על-ידי איגוד האינטרנט רשם בינלאומי לדומיינים ישראליים. מדובר בחברה סינגפורית בשם IP MIrror Pte Ltd.

ipmirror-1.PNG

מחיר הדומיין לא נראה אטרקטיבי עבורנו שכן רישום לשנתיים עולה 200 דולרים סינגפוריים שהם כ- 530 ש"ח וזאת בהשוואה לכשמונים ש"ח לשנה אצל הרשמים הישראליים. חידוש יעלה כ- 350 ש"ח לשנתיים.

זה רשם שמתמקד, בין השאר, ברישום שמות בכל העולם עבור חברות לשמירה על זכויותיהם.

רימון לוי, נשיא איגוד האינטרנט, אמר בנושא כי "יש רשמים המעוניינים להציע קשת רחבה של שירותי רישום, מבחינת one stop shop . ישראל נחשבת מקום עם פעילות אינטרנטית ערה, אז טבעי שיהיו רשמים שירצו להציע גם שמות תחת .il – יש אחרים המציעים זאת, במחירים אפילו גבוהים יותר – שאינם רשמים מוסמכים."

השוואת רשמי דומיינים ישראלים.